Ginecologia

Quan explico que soc OsteoFisio, tracto tant homes com a dones a nivell global i que estic especialitzada en ginecologia i obstetrícia, la reacció de les persones amb qui parlo acostuma a ser una cara de sorpresa, i em pregunten sovint com puc ajudar les dones en aquest àmbit si no sóc ginecòloga.

Aquest àmbit de la fisioteràpia i osteopatia encara és una mica desconegut per la societat, potser perquè portem poc temps explicant-t’ho, o perquè es un tema tabú que no es parla gaire i es pot arribar a considerar normal qualsevol tipus d’alteració que puguem tenir les dones a nivell ginecològic.

Podríem considerar la pelvis com una part de la identitat de la dona, des de nenes fins a la vellesa. Un punt d’inflexió entre les cames i el tronc. Tots venim del ventre de la nostre mare, on ens formem i creixem per poder-nos adaptar al medi extern, al món.

A les noies ens arriba una edat on per primer cop ens ve la menstruació (Menarquia) i és en aquest moment quan ens tornem cícliques perquè cada 28-35 dies aproximadament menstruem. A partir d’aleshores, el cos femení està preparat per quedar-se embarassat. Finalment i després d’uns anys, el cicle menstrual acaba i comença el període del Climateri, la famosa menopausa , que implica molts canvis a nivell dels teixits per canvis hormonals

La OsteoFisio ginecològica, des d’una mirada analítica i global, et pot ajudar en totes les etapes de la teva vida com a dona.

Sovint moltes dones creuen que és normal tenir dolors per les regles, durant les relacions sexuals, després d’haver donat a llum. Però en realitat si això passa és perquè hi ha alguna part del cos que no funciona correctament i hem de donar-li moviment perquè millori tant a nivell tissular com a nivell de l’aportació sanguínia. Els tractaments de OsteoFisio busquen un bon funcionament del teu cos per aconseguir el teu benestar i la teva salut.

Entre d’altres, dins l’àmbit de la OsteoFisio ginecològica es poden tractar els següents casos:

  • Dismenorrea primària o secundaria: dolor durant la menstruació.
  • Síndrome Premenstrual: conjunt de símptomes que es tenen durant més de 3 cicles menstruals entre 1 a 10 dies abans de que baixi la menstruació.
  • Menopausa: hi ha molts canvis en els teixits i a nivell hormonal.
  • Disparèunia superficial o profunda: dolor a nivell vaginal a l’inici i/o al final de la penetració.
  • Fertilitat: dificultats per quedar-se embarassada quan a nivell ginecològic tot està correcte. Normalment està relacionat a una disminució de la mobilitat y motilitat de les estructures implicades.
  • Embaràs: si estàs embarassada se’t pot acompanyar durant tota la gestació per:
    • Dolors causats per l’embaràs(dolor abdominal, mal d’esquena, “ciàtica”/falsa ciàtica/síndrome del piramidal, dolor a la pelvis, dolor costal
    • Per dificultat respiratòria, restrenyimient, congestió abdominal, retenció de líquids, etc.
    • Per preparar el cos de la mare pel dia del naixement Per cuidar del cos de la dona durant tot l’embarás i Per preparar-lo pel dia del naixement: exercicis terapeutics, hipnoparto, mobilitat de la pelvis (teràpia manual activa i passiva) , massatge perineal, epi-no, postures de part, empoderament de la dona i del/la acompanyant, expulsiu, respiració...
  • Post part: si has sigut mare ara o ja fa un temps, mai no és tard per recordar-se d’una mateixa, cuidar-se i recuperar el cos, fent una revisió a nivell de OsteoFisio per valorar-te a nivell local i a nivell global i saber si cal fer alguna cosa en el teu cas determinat, ja que durant tot l’embaràs el teu cos ha tingut molts canvis tant estructurals, com dels teixits i les hormones. Tant si el teu part ha sigut via vaginal com per cesària, cal cuidar-se perquè han sigut 9 mesos de gestació, un part. I el cos ha de recuperar-se a nivell fisiològic i estructural.
    durant tot l’embaràs el teu cos ha tingut molts canvis tant estructurals, com dels teixits i les hormonals. Tant si el teu part ha sigut via vaginal com per cessària cal cuidar-se perquè han sigut 9 mesos de gestació, un part i una recuperació fisiològica.

Hipopresius i recuperació de la faixa abdominal.

  • Incontinències urinàries/ fecal/ de gasos: d’urgència i/o de esforç.
  • Prolapses: despreniment d’algun dels òrgans a diferents graus (bufeta, uretra, úter i recte).
  • Endometriosis: quan les cèl·lules del úter creixen en altres llocs fora de la matriu i poden provocar dolor abans i durant la menstruació i altres alteracions.
  • Dolor de la pelvis crònic Dolor de més de tres mesos d’evolució de causa idiopàtica o no.
  • Neuràlgia del pudend afectació del nervi pudend (Nervi del sol pelvià) que pot quedar afectat, entre diverses causes, per una episiotomia durant el part vaginal.
  • Alteració en els orgasmes/orgastes.